Lastbilar

Vi är auktoriserad återförsäljare av Mercedes Benz. Kontakta våra säljare för vidare information, eller ta en titt på Mercedes Benz sida för utförlig information om lastbilarna.
Nya Atego - En milstolpe inom distributionstrafik
Med nya motorer, flera nya tekniska åtgärder och ny utrustning ger nya Atego mer värde, funktion och effektivitet som exempelvis brödbil i lätt distributionstrafik samt lokal transport.

Värde: Nya Atego lägger mer vikt bakom värden som väger tungt. Alla utmärkta egenskaper hos föregångaren har tagits till en högre nivå: kvaliteten är ännu högre, konstruktionen ännu mer robust och tillförlitligheten smått fantastisk.

Uppdrag: Atego har alltid klarat sina uppdrag galant. Tack vare sin omfattande utrustning är nya Atego som klippt och skuren för kraven i dagens distributionstrafik. Den är ännu mer ergonomisk och bekväm, har vridmomentstarka Euro VI-motorer, Mercedes PowerShift 3 och mycket annat som ger dig en körupplevelse utöver det vanliga.

Effektivitet: Upp till 5 %* lägre förbrukning, sänkta servicekostnader och telematiksystemet FleetBoard ® EcoSupport är bara några egenskaper som ger nya Atego det där lilla extra.

Ny exteriördesign.
Ategos nya, kraftfulla utseende kan inte misstolkas. Allt från stötfångare och varselljus (standard) till den aerodynamiskt avancerade designen är nytt – och typiskt Mercedes-Benz.

* Vid körning i stadstrafik blir bränslebesparingen något lägre än vid motorvägs- och långkörningar.
Nya Arocs - Ett nytt kraftpaket på bygget.
Nya Arocs förenar på ett unikt sätt kraft och robusthet med effektivitet, och är en värdig fortsättning på Mercedes-Benz 110 år långa och framgångsrika erfarenhet av att tillverka bygg- och anläggningsfordon. Och den stannar inte där: innovativ och modern teknik visar att detta är en maskin för framtiden. Varje gång den används visar den sitt ursprung och för vilket syfte den utvecklades.

Tack vare vridmomentstarka drivlinekonfigurationer som tål hög belastning klarar du alla körsituationer med kraft och bravur. Arocs styrkor kan utnyttjas fullt ut även under tuffa användningsvillkor. Detta tack vare den robusta, solida chassi-, fjädrings- och ramkonstruktionen, som även utmärker sig genom en mycket hög belastningskapacitet.

Arocs höga effektivitet är en gedigen grund för dina framgångar. För att det ska gälla även för viktkänsliga uppdrag under svåra förhållanden har vi utvecklat Arocs Loader* och Arocs Grounder. Förutom Euro VI-motorernas (standard) låga förbrukning bidrar även en rad faktorer till en mycket god driftsekonomi, t. ex. längre livslängd hos många komponenter, lägre reparations- och servicekostnader samt förenklade påbyggnationer och ett brett utbud för så gott som alla användningsområden inom entreprenad. Förarhytterna till Arocs har en lösning för varje uppdrag, bla BigSpace och Gigaspace.

Allhjulsdrift.
För att du alltid ska få så bra grepp som möjligt kan vi erbjuda tre varianter av allhjulsdrift. För övervägande användning i svår terräng med stora utmaningar, till exempel vid igångkörning i uppförsbackar på löst underlag, har Arocs permanent allhjulsdrift med terrängväxel. Vid höga krav på nyttolast och låg förbrukning finns inkopplingsbar allhjulsdrift som alternativ. För bilar anpassade för körning på landsväg med tillfälligt högre krav på grepp, finns nya Hydraulic Auxiliary Drive. Här är det inkopplingsbara navmotorer i stället för en fördelningsväxellåda som driver framaxeln. Det sparar både vikt och bränsle. För de olika varianterna av allhjulsdrift finns ett brett utbud av axlar med navreduktion tillgängligt. Vid övervägande användning på landsväg ger luftfjädrade hypoidaxlar låg förbrukning, mycket tyst och jämn gång och optimal kontakt med vägen.
Nya Actros - Öppnar upp en ny dimension
Den som vill ligga i täten behöver en lastbil som klarar alla utmaningar och krav. Vi vill kunna erbjuda dig en lastbil för fjärrtrafik som imponerar inom alla områden, både i dag och i framtiden. Därför bestämde vi oss för att nyutveckla och bygga om Actros från grunden. På så sätt kan vi möta de allt högre kraven på komfort,bränsleförbrukning, driftsekonomi, kördynamik och ett brett utbud.

Resultatet är en tungdragare som begeistrar från front till bakparti. Eftersom den erbjuder maximal komfort med sina nya förarhytter. Du kan köra mer ekonomiskt än någonsin, tack vare flera tekniska innovationer för bränslebesparing och ett perfekt anpassat serviceutbud. Eftersom den är smidigare, säkrare och effektivare än de flesta tidigare lastbilar. Och eftersom det stora utbudet av utrustning och typserier gör att du kan få en perfekt konfigurerad bil för så gott som alla användningsområden för en fjärrbil. Stig in och upplev en ny dimension av fjärrtrafik!

Fleetboard för minskad bränsleförbrukning
Till nya Actros erbjuder vi telematiksystemet FleetBoard. Få fordonshantering, logistikhantering och tidshantering smidigt på ett och samma ställe. Fleetboard ger en kontinuerlig utvärdering av flottan, minskar bränslekostnader och slitage och ger förslag på potentiella förbättringar för alla lastbilar och förare.

Du kan själv testa din nya Actros i Fuel Duel, där vi visar hur Fleetboard och ett bränslebesparande körsätt kan ge besparingar av bränsleförbrukningen med upp till 15%